IR ogrevanje

Kaj je IR ogrevanje?

Udoben dom, je dom, kjer vas toplota objema.

Najnaravnejša oblika ogrevanja so sončni žarki, najprijetnejša oblika ogrevanja izhaja prav tako iz sončne energije. IR paneli vas ogrevajo lahko skozi celo leto s soncu podobno energijo, tudi pozimi v mrzlih dneh z infrardečim valovanjem, ki ponazarjajo sončno toploto.

Sonce nam v obliki IR valovanji pošilja tople objeme. Najprijetnejša oblika ogrevanja je toplota prejeta preko IR valovanji sonca. Od sonca pa sprejemamo poleg neškodljivih tudi škodljiva elektromagnetna sevanja, katera pa ni moč zaznati v čisti obliki IR žarkov prejetih iz IR panelov nameščenih v naših stanovanjih v obliki IR-C valovanja, ki ne segreva zraka, vendar je čutiti toploto preko predmetov in teles, stene kakor tudi tekočin. Tako na naraven način porazdeljeno prenaša toploto v celoten prostor in ugodno vpliva na telo in dušo.

IR tehnologija je zelo razvit način ogrevanja, ki v obliki raznovrstnih atraktivnih grelnih plošč v prostor prenaša s sevanjem oz. valovanjem t.i. IR-C žarki.

Kaj_je_IR_ogrevanje_pametna_hisa_si_3

IR tehnologija ogrevanja s pomočjo IR plošč ni primerljiva z ostalimi načini ogrevanja.

 

Konvekcijski način (radiatorji, ventilatorji, lončena peč, električne pečice, kamin) ogrevanja vpliva na vlago v zraku ter vpliva na potek zračnih poti oz. nastajajo vrtinci, kar poleg neugodne intenzivne toplote prinaša tudi druge negativne učinke še posebej alergikom, saj izšusi ter dviguje prašne delce, kar v načinu ogrevanja prostorov preko IR grelcev ni mogoče, saj neposredno vpliva na vsa telesa v okolici in tako ni temperaturnih razlik v samem prostoru.

Prav tako infrardeči grelnik ne pokuri delcov v zraku, tako teploceramični radiator ne povzroča neprijetnih vonjav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja