Božična dekoracija

Prednosti nakupa lesene novoletne jelke

Prednosti nakupa lesene novoletne jelke

Vsako leto se ogromno ljudi sooča z dilemo izbire umetne ali pristne novoletne jelke. Drevo je osrednji del praznične dekoracije vsakega doma, zato je ključnega pomena, da se pravilno odločimo. Če se tudi letos soočate z to veliko odločitvijo, je tukaj nekaj razlogov, zakaj bi lahko bila dobra alternativa zamenjava jelke z leseno imitacijo.

Cenovna ugodnost

Umetna oz. lesena božična drevesca se lahko uporabljajo znova in znova skozi več let, zaradi česar je ta začetna naložba sčasoma odličen prihranek denarja. Umetno drevo lahko stane manj kot pravo in celo dražji model bo na dolgi rok cenejši. Če poskušate čim bolj zmanjšati finančni vpliv praznične sezone, vam bo lesena jelka res ugodila.

Pripravnost

Za tiste z zaposlenim življenjem je umetno drevo res smiselni nakup. Ko je lesena jelka postavljena in okrašena ne potrebuje vzdrževanja, zalivanja in pospravljanja padlih iglic, ki jih boste najdevali v kotičkih sobe še do pomladi.

Premikanje

Umetna božična drevesca so v primerjavi s svojo velikostjo razmeroma lahka, zaradi česar je prevoz do doma ali drugam enostavno opravilo. Ko so doma, jih lahko po božiču preprosto zapakirate v podstrešje, garažo ali omaro za prihodnja leta. Vsakdo, ki je kdaj kupil pravo drevo, bo vedel, da je težka, nerodna za manevriranje in da večja drevesa morda ne pridejo v vaš avto. Prav tako lahko naredijo velik nered v vašem vozilu!

Odstranjevanje

Spraviti svoje drevo domov je ena stvar, toda po božiču, če imate pravo drevo, se soočate z odstranitvijo, kar bo verjetno pomenilo še eno ali več potovanj z avtomobilom kar bo prineslo še več nereda. Umetno božično drevo mora priti le do vašega podstrešja, tako da če vas praznični čas že nasploh pusti utrujeno, je lesena jelka zagotovo prava izbira.

Dolgotrajnost

Če svoje drevo postavite precej pozno v postopku, bo pravo drevo udobno zdržalo, vendar je za tiste, ki okrasijo prezgodaj lahko zgodba drugačna. Prava drevesa bodo sčasoma propadla in, če jih kupite prezgodaj, porjavijo, še preden pridete do praznične noči. Lesena jelka ohranja svoj videz in bo vedno ista na ogled, ne glede na to, kako dolgo jo pustite stati.

Alergije

Mnogi ljudje so pravzaprav alergični na božična drevesa. Alergijo povzročajo plesni, ki rastejo na drevesih. Te naravne plesni se ponavadi hitro razmnožijo. Na božičnih drevescih je bilo najdenih več kot 50 različnih plesni, ki so lahko odgovorne za sprožanje simptomov, podobnim prehladu in napadu astme. Lesene jelke in ostale umetne novoletne jelke nimajo takšnih težav in so varnejša stava, če imate v vašem gospodinjstvu bolnike z astmo in alergijami.

-28%Že pošlo!Zadnji kosi
Beri dalje

W – LESENA novoletna jelka s stojalom | 100 cm

89.90

Ni na zalogi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.