Žari

Prednosti in slabosti izbire žara na plin

Prednosti izbire žara na plin

V primerjavi z žari na oglje ali pelete je žar na plin daleč najbolj priročen za kuhanje. Namesto da bi čakali, da se peleti ali oglje vžgejo in dosežejo želeno temperaturo, plinski žari zagotavljajo takojšnjo toploto z vrtenjem gumba in hitro lučjo.

Na splošno je žare na plin tudi veliko lažje očistiti. Preprosto odstranite pladnje proti kapljanju in obrišite maščobo namesto odlaganja nakopičenega pepela pri žaru na oglje.

Ker je ogrevanje tako hitro, je v primerjavi z ogljem lažje vzdrževati in nadzorovati nivoje toplote. Da ne omenjamo, da vam nikoli ne bo treba ustaviti postopka kuhanja, da bi ponovno naložili pelete ali dodali oglje.

Lažje nadzorovanje toplote

Plinski žari lahko vzdržujejo toploto na kateri koli ravni z minimalno interakcijo. Zasnovani so tudi za enakomerno porazdelitev toplote po kuhalni površini, kar olajša nadzor temperature vašega žara in s tem tudi hrane.

Takojšnji prižig

Prižiganje oglja je lahko nadležno in zahteva vsaj neko raven spretnosti in prakse.

Vsi imamo tistega nestrpnega prijatelja, ki namoči oglje v tekočino za vžigalnike samo zato, da za seboj pusti ta kemični priokus na vaših hotdogih.

Če želite žar na plin, ki se zažene hitro in učinkovito, izberite plinski žar.

Vse kar morate storiti je, da držite gumb in zavrtite gumb. Če vžigalnik odpove, to ni problem. Samo obrnite gumb in uporabite vžigalnik z dolgim dosegom, da ga takoj ponovno zaženete.

Hitrejše predogrevanje

Ne samo, da se bo vaš žar na plin zagnal hitreje, ampak vam ne bo treba dolgo čakati, da se dokončno segreje.

Ko je prižgan, bo plinski žar dokaj hitro dosegel želeno temperaturo. Manj časa boste porabili za čakanje in več časa za postrežbo svojih okusnih mojstrovin.

Skupno bi morali počakati le približno deset minut, da se žar segreje na želeno temperaturo.

Nasprotno pa žari na oglje trajajo približno 15-20 minut, vendar šele potem, ko premog gori dovolj dolgo, da postane bel in pepelast. Ko dosežejo to točko, potem lahko zaprete pokrov in pustite, da se žar segreje.

Okusi

To je subjektivno, vendar plin ne pušča enakega okusa kot žar na oglje. Žari na oglje dodajo okus vsemu, kar kuhate, in mu dajo odličen okus. Prav tako ne morete zelo enostavno okaditi jedi s plinskim žarom. Obstaja nekaj trikov, s katerimi lahko daste hrani dimljen okus, vendar brez dodatkov plinski žari ne bodo dali hrani tega dodatnega okusa.

Še za konec

Kot pri vsaki napravi morate pretehtati prednosti in slabosti.

Plinski žari imajo številne prednosti pred žari na oglje. Lažje so za uporabo, zlasti za začetnike. Stanejo manj na uporabo, so boljši za vaše zdravje in manj vplivajo na okolje.

Če ste novi pri pečenju na žaru ali bi radi poenostavili postopek peke na žaru, je vredno vzeti čas, da raziščete svet plinskih žarov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja