Prednosti izbire žara na plin
Na splošno je žare na plin tudi veliko lažje očistiti. Preprosto odstranite pladnje proti kapljanju in obrišite maščobo namesto odlaganja nakopičenega pepela pri žaru na oglje.
Ker je ogrevanje tako hitro, je v primerjavi z ogljem lažje vzdrževati in nadzorovati nivoje toplote. Da ne omenjamo, da vam nikoli ne bo treba ustaviti postopka kuhanja, da bi ponovno naložili pelete ali dodali oglje.
Lažje nadzorovanje toplote
Takojšnji prižig
Vsi imamo tistega nestrpnega prijatelja, ki namoči oglje v tekočino za vžigalnike samo zato, da za seboj pusti ta kemični priokus na vaših hotdogih.
Če želite žar na plin, ki se zažene hitro in učinkovito, izberite plinski žar.
Vse kar morate storiti je, da držite gumb in zavrtite gumb. Če vžigalnik odpove, to ni problem. Samo obrnite gumb in uporabite vžigalnik z dolgim dosegom, da ga takoj ponovno zaženete.
Hitrejše predogrevanje
Ko je prižgan, bo plinski žar dokaj hitro dosegel želeno temperaturo. Manj časa boste porabili za čakanje in več časa za postrežbo svojih okusnih mojstrovin.
Skupno bi morali počakati le približno deset minut, da se žar segreje na želeno temperaturo.
Nasprotno pa žari na oglje trajajo približno 15-20 minut, vendar šele potem, ko premog gori dovolj dolgo, da postane bel in pepelast. Ko dosežejo to točko, potem lahko zaprete pokrov in pustite, da se žar segreje.
Okusi
Še za konec
Plinski žari imajo številne prednosti pred žari na oglje. Lažje so za uporabo, zlasti za začetnike. Stanejo manj na uporabo, so boljši za vaše zdravje in manj vplivajo na okolje.
Če ste novi pri pečenju na žaru ali bi radi poenostavili postopek peke na žaru, je vredno vzeti čas, da raziščete svet plinskih žarov.