Vzemite si čas za odprti ogenj ter žar

Medtem ko smo vsi obtičali doma in poskušali ugotoviti, kako porabiti obilo prostega časa med izbruhom tega virusa, je bila ključna zabava. Vsi imamo radi filme ali serije vendar čez nekaj časa vse to zlahka postane dolgočasno. Vsi potrebujemo bujno mesto topline, smeha in odličnih spominov! Na vse to je mogoče odgovoriti z dobrim kuriščem.

Ogenj je že več generacij središče kulture, družine in zdravja. Tam ste se ogreli, nahranili in povezali. Od odkritja ognja nas privlači njegova toplina in še naprej nas vleče nazaj. Ko imate pred seboj veliko kurišče ki seva okoli sebe pogosto zasledite, da so nekatere osnovne človeške potrebe zlahka zadovoljene okoli samega ognja.

Svoj Buschbeck litoželezno kurišče uporabljam skoraj vsak dan. Ne samo, da se z njim že nasploh zabavam, ko ga pripravljam, ampak tudi sedim okoli z prijatelji, kjer si pripovedujemo zgodbe ko nad nami sijejo zvezde. Popivamo pijače in se predamo preprostim trenutkom življenja.

To je idealno kurišče za vse. Če ste družina, lahko to orodje uporabite za poučevanje o tem, kako narediti ogenj, pečti hrano, požarni varnosti in še več. Za pare je to odličen način, da svoji hrani pridate nekaj dodatnega okusa, poleg tega je pa odlično žarišče, da se po napornem dnevu ponovno povežete.

Na koncu gre samo za to, da smo hvaležni za vsak dan, ki smo ga imeli v vsej tej norosti. Življenje je kratko, zato je najpomembnejše ustvarjanje lepih spominov s tistimi, ki jih imamo radi. Ko imate odlično kurišče ste sposobni narediti prav vse to. Slastna hrana na žaru in neskončna zabava so popolna kombinacija za vse, ki ste doma.

https://pametnahisa.si/product-category/zari/

5 razlogov, zakaj je prihodnost predana e-mobilnosti

Z zeleno tehnologijo nismo več na tisti neprijetni točki, ko nismo čisto prepričani, ali se splača. Zdaj je jasno, da zavoljo naše prihodnosti in nadaljnjega ohranjanja kakovostnega življenja na tem čudovitem planetu preprosto moramo delovati zeleno. In ta paradigma je zelo pomembna predvsem v vsakdanji mobilnosti. Poglejmo, zakaj je to pravzaprav fantastična novica za vse.

Varnost in pametni dom

Varnost je ena temeljnih človekovih potreb. Prav tako pojem dom, tako ali drugače ljudem predstavlja poleg udobja, tudi občutek pripadnosti in varnosti. Tako, kot pametna tehnologija prodira v vse kotičke našega življenja, prodira tudi v naše domove, stanovanja, hiše in v sebi skriva velik, neizkoriščen potencial za povečanje varnosti našega doma in olajšanje nadzora. V tem prispevku vam bomo predstavili na kakšen način lahko z uporabo pametnih naprav (smart devices) in tehnologije IoT (internet od things), povečate varnost v vašem domu in pridobite informacije o stanju vašega doma tudi, ko vas ni doma. Le tako lahko v primeru izredne situacije pravočasno ukrepate ali pa se ji že direktno izognete.

Seveda v večjih objektih in v profesionalnih scenarijih to funkcijo prevzame centralni nadzorni sistem, s katerim upravlja varnostno osebje in po potrebi ustrezno ukrepa. Vsi tisti, ki pa želijo samo bolj mirno spati, ko jih ni doma, občasno preveriti dogajanje v hiši ali okrog nje, imajo srečo, saj živimo v času, ko nam tehnologija omogoča vzpostavitev domačega nadzornega sistema brez posegov v električno napeljavo in za bistveno bolj razumljivo ceno.

Preden pa se lotimo načrtovanja domačega sistema za povečanje varnosti, se moramo vprašati par ključnih vprašanj, na podlagi katerih bomo lahko opredelili kompleksnost željenega sistema in ključne funkcije, ki jih želimo:

– Kaj je moja največja skrb?
– Katere so nujne funkcije sistema, ki jih želim?
– Kakšno povezljivost želim (WiFi, Bluetooth,…)
– Kako pogosto me dlje časa ni doma? (potovanje, dopust itd.)

V nadaljevanju vam bomo podrobneje opisali posamezne kategorije produktov, ki jih lahko vključimo v sistem za povečanje varnosti in zaščite.

Nadzorne IP kamere in video sistemi

Video domofoni in digitalna kukala

Pametne kljuke in ključavnice

Požarna varnost

Poplave