Gospodinjski aparati

Kako izbrati kuhinjski robot?

Kako izbrati kuhinjski robot?

Preden izberemo nov kuhinjski aparat si rabimo zastaviti par vprašanj. Koliko različnih jedi mislimo z njim kreirati? Koliko ljudi bo kuhinjski robot oskrboval? Koliko odvečnega prostora imamo na kuhinjskem pultu za postavitev naprave? Na to in še več vam bomo poskusili odgovoriti v tem članku.

Pravilno izbrana naprava postane v kuhinji vaša desna roka. Pri slabi izbiri pa pridobite le aparat, ki vam bo v omari nabiral prah.

Družinki ali osebni namen?

Če nameravate z kuhinjskih robotom pripravljati hrano za veččlansko družino, predlagamo, da izberete aparat s posodo, ki ima volumen vsaj štirih litrov. Lahko si predstavljamo, da je en liter namenjen eni odrasli osebi.

Če aparat kupujete zase ali pa še za eno osebo vam bo tudi lažje pri pomivanju ter njegovi uporabi, če izberete manj zahtevejšega.

Funkcionalnost je povezana z močjo robota

Najpogostejše funkcije, ki nam jih kuhinjski aparat nudi, so:

ribanje

stepanje

gnetenje

mešanje

sekljanje oz. rezanje

Uporabniki radi izberejo aparat, na katerega je mogoče namestiti nastavek za stiskanje agrumov in mlinček za meso. Nekatere naprave nam nudijo tudi nastavke, kot so za mletje maka ali kave, pripravo testenin ali pa celo sladoleda. Ko se odločate med napravami se pozanimajte o funkcijah, ki bodo za vas najpomembnejše.

Pomembno je tudi vedeti, da je za nekatere funkcije potrebna večja moč naprave kot pri drugih. Pri mletju mesa, obdelavi trdih živil ali pri daljšem gnetenju pripravljene mase se moramo zavedati, da bomo rabili dovolj zmogljiv aparat, ki je sposoben to delo izvesti. Moč najmočnejših aparatov je v obsegu od 1.200 do 1.700 W.

Velikost

Je vaš kuhinjski pult dovolj velik, da boste nanj lahko postavili novo pridobitev? Če še o tem niste razmislili, vam predlagamo, da pred nakupom še enkrat preverite dimenzije željene naprave in po tem dokončno izberite tistega, ki se bo najbolj prilegel vašemu prostoru.

Če robot ne bo na delovni površini, temveč v omarici, ne sme biti pretežak, da ga boste lahko enostavno premikali. Za pogosto prenašanje so primerni lažji plastični modeli. Ni vam potrebno skrbeti zaradi ftalatov (kemikalije), saj se ti sproščajo le pri višjih temperaturah, do katerih se robot niti pri intenzivnem delovanju ne bo ogrel.

Kuhinjski roboti iz naše ponudbe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.