Zeleni paneli

Prednosti uporabe zelenih panelov

Prednosti uporabe zelenih panelov

Če ste doma ali v pisarni od nekoga opazili zelene panele, se vam je morda takoj zdelo, da izgledajo odlično, vendar se z njim ne bi radi ukvarjali zaradi vzdrževanja. Kar pa niste vedeli je to, da je so bili morda umetna! Ko imaš prave rastline, je težko sploh razlikovati med naravno živo steno rastlinja in umetno. Če niste prepričani, ali želite zelene panele namestiti v svojem domu ali pisarni, vam bomo povedali par prednosti, ki vas bodo morda prepričale.

Nizki stroški ter vzdrževanje

Predhodni stroški umetnih zelenih panelov so veliko nižji od živega in za vzdrževanje ni stalnih stroškov kot pri živi rastlini. Ni vam treba skrbeti, da boste zelenje postavili pred ali blizu UV – svetlobe, ker nikoli ne bo odmrlo. Najboljši del tega je, da ga sploh ni treba zalivati. Ne samo, da bo to prihranilo čas in denar, ampak bi lahko preprečilo, da bi prišlo do katastrofe z uhajanjem vode v stene, strope in tla.

Izgledajo realistično

Zelo enostavno je pridobiti zelene panele, ki izgledajo realistični. Nekatere žive rastline niso nujno namenjene bivanju v zaprtih prostorih, zato lahko umetne nadomestimo na prostorih, kjer je še posebej malo naravne svetlobe ali pa pogojev, ki bi sicer škodovali pravi rastlini. Ne bo vam treba skrbeti za odmrle liste ali veje, saj vam jih ne bo treba odstranjevati. Eden najboljših delov pri nakupu umetnih zelenih panelov je ta, da ga lahko namestimo v hipu. To se razlikuje od žive stene, ki lahko traja nekaj tednov, preden zacveti.

Zmanjšujejo hrup

Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, da te stene delujejo kot naravni zvočni dušilec. Absorbirajo hrup in pomagajo zmanjšati raven hrupa, zlasti v veliki pisarni odprtega tipa. To pomeni, da lahko pomagate ustvariti bolj naravno delovno okolje z zmanjšanim hrupom v ozadju.

Zunanja ali notranja uporaba

Kdo je rekel, da morajo biti na prostem samo žive rastline? Umetni zelena paneli na prostem so videti prav tako dobro kot v zaprtih prostorih! Na voljo imate tudi različne panele, ki so bolj primerne za ene prostore, kot za druge. Lahko jih imate pred vašim vhodom, notranji sobi, kleti, na ograji ali pa v kateremkoli prostoru, ki ga želite popestriti z malce zelenja. Umetna zelena stena ne le izboljša videz notranjosti ali zunanjosti, ampak lahko ustvari tudi bolj sproščujoče vzdušje.
Z umetnimi rastlinami ne boste imeli koristi, ki jih lahko nekatere žive rastline ponujajo pri čiščenju zraka, vendar boste še vedno lahko uživali v prednostih dobrega počutja, če imate naokoli več zelenja. To lahko vključuje široko paleto pozitivnih lastnosti, od uvajanja občutka miru do pomoči pri izboljšanju produktivnosti. Če izberete umetne zelene panele boste tudi brez škodljivcev – kar je lahko še posebej uporabno, če nameravate zeleno steno postaviti v zaprtih prostorih. Rastline ne bodo pritegnile žuželk in jih ne bo treba zdraviti.

Od enostavnosti vzdrževanja do odličnega izgleda boste vsakemu prostoru dodali čar z namestitvijo umetne zelene stene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja